מי שמקים עסק חדש או הבעלים של עסק קיים, זקוקים לא אחת להכוונה כדי לקדם את עסקיהם בדרך הנכונה ובעיקר כדי לא לעשות טעויות שעלולות לעלות להם בממון רב.
פתרון מעולה – ייעוץ עסקי לעסקים קטנים
בעל עסק שמבין שהוא זקוק לליווי מקצועי עושה צעד חשוב מאד בהתנהלות העסקית כשהוא שוכר את שירותיו של יועץ מומחה בנושאים כספיים ועסקיים כדי שיחשוב אתו יחד כיצד לנהל את העסק, אילו פעולות כדאי לבצע ובעיקר מאילו פעולות יש להימנע כדי לא להפסיד כספים.
בשלב הראשון בעת מתן ייעוץ עסקי לעסקים קטנים, היועץ חייב להכיר את העסק על כל רבדיו, הוא נפגש כמה פעמים עם בעל העסק, עם שותפים נוספים אם הם קיימים ועם עובדים. לאחר מכן הוא מקבל את הדוחות הכספיים של העסק, השותפות או החברה הקטנה ועובר על כל הנתונים.
זה מתחיל מהדוחות האישיים של בעל העסק לשנים קודמות, או דוחות כספיים של חברה שהוגשו בשנים האחרונות למס הכנסה. כמו כן דוחות רווח והפסד של השנה הנוכחית על פי מרכזי רווח אם העסק פועל בכמה נישות. מצב החשבון בבנק, גובה האשראי שניתן לעסק, ההתנהלות מול הרשויות, הלקוחות ומול הספקים.
התוויה של דרך הפעולה בעסק
לאחר שהמומחה לנושא ייעוץ עסקי לעסקים קטנים מקבל את כל התמונה, הוא בוחן כמה וכמה אסטרטגיות שיווקיות ואחרות כדי למצוא את תוואי הדרך הנכון ביותר לכל עסק שיצור בו מהפך. לבעלים של כל עסק חשוב לשמוע באיזה רובד הוא פועל נכון ובאיזה רובד יש לשפר את אופן הפעילות. כמו לדוגמה בנושא השיווק יש לפעול בדרכים נוספות של מכירת המוצרים ללקוחות קצה ולא רק ללקוחות קמעונאיים וזאת באמצעות אתר האינטרנט.
הפעלת חנות מקוונת עשויה ליצור הרבה מאד הכנסות אם יתבצע פרסום בדרכים שונות כמו ברשתות החברתיות וגם קידום אורגני. ככל שייכנסו לקוחות פוטנציאלים רבים יותר לאתר, יש סיכוי רב להזמנות בהיקפים גדולים.
במקביל למהלך זה יש ליצור תשתית לוגיסטית פנימית, או לחלופין לעבוד עם שירות הפצה. היועץ העסקי יבדוק את העלויות לכאן ולכאן ועל פי הכדאיות הכלכלית הוא ימליץ לבעל העסק על הדרך המתאימה ביותר.
הרחבה או הקטנה של הפעילות העסקית
המומחיות של ייעוץ עסקי לעסקים קטנים היא לבדוק מה קורה בכל יחידה עסקית, אם היא רווחית או הפסדית. אם יש יחידה שהיא פועלת נכון ויש לה תוצאות הכוללות רווח מהותי, כדאי להרחיב אותה כמו לדוגמה הקמת פס ייצור מקביל נוסף. לעומת זאת אם יש יחידה שהיא הפסדית כדאי לסגור אותה כיוון שההפסדים הללו נוגסים ברווחים של היחידות האחרות ולכן תמונת המצב היא מעוותת.
יועץ עסקי נמצא כל הזמן עם היד על הדופק, הוא בוחן את ההתנהלות מול הבנקים ובמידת הצורך הוא מבקש הגדלה של מסגרת האשראי, בוחן סגירה של הלוואות והפחתה של העלויות הנלוות.
שחר בן עזרא – ייעוץ עסקילעסקים קטנים
צרו קשר עוד היום